Antivirus program

När dessa program av elak kod (virus, maskar och trojaner) har infekterat en dator så kan de göra i princip vad som helst med den. Antivirus program används för att hitta och radera dessa farlig program innan de har orsakat någon skada.

Avast

Detta program år helt fritt för hemmabruk, heltäckande antivirus program som skyddar även mot spyware (Spionprogram) och söker åven igenom in- och utgående e-post, med många bra funktioner och håller sig själv uppdaterat mot de senaste hoten. företagets produkter används ofta i Linux och andra plattformar. Men de kräver registrering för aktiverings kod.

hämta här

Avg

Detta program är helt fritt för hemmabruk, och närmast ett klassiskt virusprogram för hemanvändare som håller sig själv uppdaterat mot de senaste hoten och skyddar din dator i realtid. Det är lätt att installera och komma igång med. Version 8.0 har även skydd mot spyware. Antivirus-programmet kan även söka igenom in- och utgående e-post efter virus.

hämta här

F-secure

Detta är ett rent säkerhetspakt som skyddar mot virus, hackare och spionprogram med antivirus, brandvägg och antispyware. Dessutom finns det föräldrakontroll för att skydda barn mot olämpligt innehåll, det stoppar skräppost och det har en teknik för att upptäcka program som försöker ta över din dator. Programmet är på svenska och det ingår licenser för tre datorer, dessvärre är gränssnittet inte direkt användarvänligt. Men de har vunnit många utmärkelser i tester.

hämta här

Kaspersky Internet Security   

Är en av de mångsidigaste säkerhetssviter på marknaden. Som tillsammans med Norton har vunnit flest utmärkelser i tester. De skydd som ingår är antivirus, spyware, kraftfull brandvägg, identitetsskydd, föräldrakontroll för att skydda barn mot olämpligt innehåll, säkerhetskopiering och mycket mer.

hämta här

Malwarebytes

Detta är ett av de bästa Anti-Malware programmet på marknaden för att rensa bort alt annat som inte Anti-virus programmen hittar.

hämta Malwarebytes

hämta Adwcleaner

Norton 360

Är en av de mångsidigaste säkerhetssviter på marknaden som innehåller alt du kan behöva. De skydd som ingår är antivirus, spyware, kraftfull brandvägg, identitetsskydd, föräldrakontroll för att skydda barn mot olämpligt innehåll, säkerhetskopiering och mycket mer. Programmet är på svenska och det ingår licenser för tre datorer och vunnit många utmärkelser i tester.

hämta här

Panda Cloud Antivirus

Detta är ett av de bästa fria antivirusprogram som använder en helt ny teknik, Istället för att ha alla virusdefinitioner lokalt på användares dator, så ligger de i molnet - det vill säga på servrar hos Panda. Enkelheten gör att även ovana användare lätt kommer igång.

hämta här

Rensa virus online

Med dessa två program kan du rensa din dator utan att installera något program. Det kan vara bra i vissa situationer, men de ersätter inte ett vanliga antivirusprogram.

f-secure Online

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account